همان طور که میدانید، امروزه نورپردازی بر نمای ساختمانها یکی از فاکتورهای موثر در زیبایی و جلوه ساختمانهاست. دقت کنید که رعایت برخی أصول ضروری در عملیات نورپردازی ساختمان میتواند تاثیراتی چشم گیر را به دنبال داشته باشد. گفتنی است که نورپردازی بر نمای ساختمانها از جمله مهمترین و اساسیترین موارد در زمینه طراحی نمای بیرونی ساختمانها میباشد که میتواند ظاهر آنها را تا حد بسیار زیادی شیک، مدرن و زیبا نشان دهد و یا اینکه ظاهری کاملا ناموزون به ساختمان ببخشد.
دقت کنید که با کمک نورپردازی نمای ساختمان، میتوان برخی از کاستیهای مربوط به ساخت و معماری اولیه را نیز به طور کامل پوشاند و یا اینکه به برخی از بخشهای خاص آن، تاکید ویژه کرد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا درباره تاثیر نورپردازی بر نمای ساختمان اطلاعات جامعی را در اختیارتان قرار دهیم.
نورپردازی ساختمان چیست؟
همان طور که خودتان هم در جریانید، جلوه اصلی هر ساختمان، نمای بیرونی آن است؛ پس قطعا با نمایش نمای بیرونی ساختمان به شکلی خاص و با نورپردازی، میتوانیم به زیبایی نمای آن بیفزاییم.
گفتنی است که نورپردازی ساختمان در واقع همان چراغهایی است که در قسمتهای گوناگون نما به کار برده میشود تا ساختمان را از حالتهایی بیروح و خستهکننده خارج کند و به یک وضعیت چشمنواز و بسیار دل انگیز تبدیل نماید. بدون اغراق میتوان گفت که تاثیر نورپردازی بر نمای ساختمانها به گونهای است که میتواند بنا را همانند یک قصری زیبا در میان سایر ساختمانهای تاریک و بی روح جلوه دهد.
تاثیر نورپردازی بر نمای ساختمان
از چه نورهایی در نورپردازی ساختمان استفاده می شود؟
توجه داشته باشید که در مراکز تخصصی طراحی و اجرای نورپردازی ساختمانها جهت اجرای عملیات نورپردازی بر نمای بیرونی ساختمان. با توجه به سبک ساخت بنا و همچنین مصالح به کار رفته در آن، میتوان از سه روش مجزای نور دکوراتیو، پروژکتور و همچنین نور رنگی استفاده کرد. دقت کنید که هر کدام از أنواع روشهای نورپردازی ذکر شده در بالا، مزایا و تکنیکهای طراحی مختص به خود را دارند. برای مثال از روش دکوراتیو جهت تمرکز بر قسمت خاصی از نمای بیرونی ساختمان استفاده میشود و این در حالی است که روش پروژکتور، تمام و یا بخش نسبتا زیادی از سازههای مختلف بتنی و سنگی را تحت پوشش خود قرار میدهد.
اصولی که در طراحی نور نمای بیرونی ساختمان باید به آن توجه کرد
برای آن بتوانید در طراحی نور فضای بیرونی ساختمانها زیبایی و تاثیرگذاری مناسبی داشته باشد، طراح مربوط به نورپردازی ساختمان حتما باید به فاکتورهای دقیقی توجه داشته باشد. البته جهت داشتن نماهایی خاص و بینظیر، طراح ساختمان حتما باید برخی از اصول اولیه مربوط به زیباسازی نما را در طراحیهای خود به طور دقیقی لحاظ کند. مثلا یکی از مهمترین این اصول، پنهان بودن منبع اصلی نور است. اگرچه در برخی از طراحیهای مدرن، منبع نور به صورت مشخصی قابل مشاهده است، اما در حالت کلی بهتر است که منبع نور نماهای بیرونی ساختمانها، از دید عموم پنهان شود.
یکی دیگر از مسائل مهم در این زمینه، شدت و میزان نورهای استفاده شده در طراحی است. در واقع طراح باید در انتخاب شدت رنگها، دقت و وسواس کافی داشته باشد تا بتواند این شدت از رنگها را به میزان استاندارد و مناسبی کم یا زیاد کند.
مسئله مهم دیگری که قابل ذکر است، تناسب رنگهای مورد استفاده در نورپردازی است. این نکته مخصوصا در زمینه نورپردازی نمای ساختمانهای رنگی حتما باید مورد توجه ویژهای قرار گیرد.
نورپردازی در سبک های مختلف طراحی نما
دقت کنید که عملیات نورپردازی ساختمان در تمامی سبکهای مربوط به طراحی نمای ساختمان کاربرد بسزایی دارد. اجرای نمای بیرونی ساختمانها با طراحی خلاقانه و جسورانه میتواند اولین سرنخ در مورد چیزی باشد که بلافاصله پس از ورود به هر ساختمان در انتظار افراد است؛ چراکه به کاربردن نوعی نورپردازی مناسب و اصولی، جلوهایی بینظیر از نما را در ساختمان خلق میکند.
قطعا تاکنون با عنوان نمای کلاسیک و رومی نیز آشنا شدهاید. در مورد این نوع نما نیز میتوان گفت که به کاربردن نورپردازیهای مناسب و حرفهای در آن، جلوهایی فوق العاده و بینظیر را به ساختمان میبخشد.
انواع روش های نورپردازی نمای ساختمان
لازم به ذکر است که در فرآیند نورپردازی ساختمان میتوانیم از تکنیکها و روشهای مختلفی استفاده کنیم. در ادامه با برخی از پرکاربردترین آنها آشنا میشویم:
- نورپردازی تاکیدی: یکی از متداولترین روشهای نورپردازی مدرن، روش تاکیدی و نقطهای است. در این روش به کمک نور، به بخشهای خاصی از سازه مخصوصا پنجرهها و بالکنها تاکید میشود تا نسبت به سایر بخشها، روشنتر باشند.
- نورپردازی کل سازه: این نوع از نورپردازی نیز مناسب سازههایی قدیمی و یا مراکزی تاریخی است؛ چراکه با این روش، نمای واقعی سازه را به طور کامل به نمایش گذاشته میشود.
- نورپردازی پس زمینهای: یکی از جذابترین روشهای طراحی نور در نمای بیرونی ساختمانها، استفاده از این روش است. در این روش به کمک تکنیکهای خاصی، فضای بیرونی ساختمان از پس زمینه آن جدا شده و به صورت یک سایه مبهم دیده میشود.
نتیجه گیری
گفتنی است که در گذشته اجرای نورپردازی ساختمان فقط در مکانهای تجاری، تفریحی و یا بناهای معروف قابل اجرا بود؛ اما امروزه برای اکثر ساختمانهای مسکونی مختلف نیز قابل استفاده است و سبب شیکشدن نمای بیرونی ساختمان میشود. همچنین اینکه با این فرآیند ارزش مادی ساختمانها نیز تا حد بسیار زیادی بالا میرود.
با توجه به توضیحات بالا میتوان گفت که فقط انتخاب روشی مناسب جهت نورپردازی اهمیت ندارد و حتما باید برای اجرای آن، یک سری اصول و نکات مهم رعایت شود تا مطابق با مدل مدنظر، نمای ساختمانی به اجرا درآید. مجموعه آژند رهساز یکی از مراکز معتبر در زمینه طراحی و اجرای نورپردازی ساختمانها به صورت حرفهای و تخصصی است. این مجموعه درصدد است خدمات منحصربهفرد خود را با بهصرفهترین قیمتها به مشتریان ارائه دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه کافی است به وب سایت رسمی این نمایندگی مراجعه نمایید.
بدون دیدگاه