در یکی دیگر از مطالب سایت آژند رهساژ قصد داریم درباره برج نوری استادیومی با شما عزیزان گفتگو نماییم. اگر تمایل دارید اطلاعات خود را درباره برجهای نوری فوق افزایش دهید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را از دست ندهید.
اگر به ورزشگاهها رفته باشید و یا حتی اگر یک مسابقه ورزشی را در تلویزیون مشاهده کرده باشید، حتما متوجه شدهاید که برج نوری از نوع استادیومی ازجمله تجهیزات ضروری در هر ورزشگاهی محسوب میشوند. این برجها کاربردهای فراوانی دارند که مهمترین آنها را میتوان در تامین نور کافی محیط برای ورزشکاران، داوران و تماشاگران دانست. در ادامه این متن به بررسی برجهای نوری از نوع استادیومی، انواع آنها، کاربردها و قیمتشان خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.
برج نوری استادیومی چیست؟
به برجهای نوری که در استادیومها و اماکن ورزشی بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد، برج نوری استادیومی میگویند. این برجها در دو نوع ثابت و متحرک وجود دارند. در حقیقت هد نگهدارنده برجها هست که تعیین کننده نوع برج میباشد. این هد مستطیل شکل بوده که پروژکتورها در یک طرف آن بسته شده و زاویه نورشان تنظیم میگردند. بهتر است بدانید که در برجهای نوری استادیومی، هدایت نور به سمت خاصی بوده که این امر موجب میشود علاوه بر جلوگیری از هدررفت نور، تمرکز نور در محیط نیز افزایش یابد.
برج نوری استادیومی چه خصوصیاتی دارد؟
پروژکتورهای مورد استفاده در برج نوری استادیومی در یکی از انواع چهارصد وات، هشتصد و یا هزار وات میباشند. پروژکتورهایی که در این برجها استفاده میشوند،.میتوانند از نوع ال ای دی هم باشند. همانطور که قبلا اشاره کردیم، زاویه نور را میتوان در برجهای نوری استادیومی تنظیم کرد؛ به همین دلیل این امکان وجود دارد که زاویه نور آنها را بتوان ز ۴ تا ۴۰ تنظیم نمود. چنانچه نوع هد بهکاررفته در برج از نوع ثابت باشد، برای تعویض یا تعمیر پروژکتورها بایستی از پلکان یا بالکن استفاده نمود. درباره ارتفاع برجهای نوری مورد استفاده در استادیومها میتوان گفت که ارتفاع آنها میتواند از ۶ تا ۴۰ متر بنا به نیاز محیط باشند.
انواع برجهای نوری استادیومی
همانطور که متوجه شدید، برجهای نوری براساس هد به کار رفته در آن به دو نوع ثابت و متحرک تقسیمبندی میشوند. در این بخش قصد داریم شما را با انواع برج نوری استادیومی آشنا نماییم.
• برج نوری استادیومی از نوع متحرک
پروژکتورهای مورد استفاده در برجهای نوری استادیومی از نوع متحرک بر روی سبدی قرار میگیرند که این سبد قابلیت تحرک دارد. به عبارت دیگر این امکان فراهم است که بتوان سبد را به صورت عمودی در پایه اصلی برج حرکت داد. از انجائیکه امکان حرکت سبد در این نوع از برجهای نوری استادیومی وجود دارد لذا میتوان به راحتی پروژکتورها را نصب، تعمیر، تعویض و سرویس کرد. برای پایین آوردن سبد پروژکتور از تجهیزاتی استفاده میشود که روی برج نصب گشتهاند.
برج نوری استادیومی متحرک در انواع مختلف
بهتر است بدانید که برج نوری استادیومی متحرک در دو نوع برقی و دستی وجود دارند. حرکت سبد پروژکتور در نوع دستی با استفاده از همدل و وینچ صورت میگیرد و در نوع برقی از الکتروموتور و گیربکس برای پایین آوردن سبد پروژکتور استفاده میشود.
• برج نوری استادیومی ثابت
امروزه برای ایجاد نور کافی در محوطههای بسیار بزرگ میتوان از برج نوری استادیومی از نوع ثابت استفاده کرد. این برجها دارای ارتفاع زیادی هستند و پروژکتورهای مورد استفاده در سبد آن دارای توانهای مختلفی میباشند. همانطور که مشخص است، در این نوع از برجهای استادیومی این امکان وجود ندارد که بتوان شبکه پروژکتورها را به حرکت در آورد. برای انجام عملیات نصب، تعویض، تعمیر و سرویس پروژکتورها در این نوع از برجهای نوری استادیومی لازم است از وسایلی مثل بالکن استفاده شود. سایتهای نفتی و گازی، میادین شهری، پارکها و…. ازجمله جاهایی هستند که میتوان در آنها از این برجها برای تامین روشنایی استفاده نمود.
برج نوری استادیومی ثابت در انواع مختلف
در رابطه با انواع برج نوری استادیومی ثابت میتوان گفت که این برجها در دو نوع نردباندار و بینردبان موجود هستند. همانطور که قابل حدس است در برجهای نردباندار که مجهز به حفاظ هستند میتوان با استفاده از نردبان تعبیه شده به بالا برج رفت و عملیات مربوط به نصب، سرویس، تعویض و تعمیر سبد پروژکتورها را انجام داد. چنانچه برج نوری فاقد نردبان باشد، از جرثقیل برای انجام عملیاتهای مختلف استفاده میشود. بهتر است بدانید که اگر قرار باشد در محلی برجی با ارتفاع بیشتر از ۲۵ متر ساخته شود، به دلایل امنیتی، آن برج را از نوع ثابت نمیسازند.
آشنایی با کاربرد برج نوری
حال که با برج نوری استادیومی و انواع آن آشنا شدید، بهتر است درباره برخی از مهمترین کاربردهای آن با شما گفتگو نماییم. بدونشک مهمترین و اصلیترین کاربرد برجهای نوری را باید در تامین روشنایی محیطهایی با مساحت بزرگ دانست. شاید با خود فکر کنید که از برجهای نوری استادیومی تنها باید در استادیومها و اماکن ورزشی استفاده کرد. این در حالیست که از برجهای نوری در مکانهایی نظیر پالایشگاهها، بزرگراهها، پلها، اماکن تفریحی، فرودگاهها و… نیز میتوان استفاده کرد.

برج نوری استادیو
برج نوری استادیومی و مزایای آن
برج نوری که جزء سازههای قدرتمند محسوب میشود، با نور مناسبی که تامین میکند این امکان را برای کارگران فراهم میسازد که بتوانند عملیات شبانه انجام دهند. همچنین در برخی از بزرگراهها به علت نور گستردهای که پخش میکند سبب کم شدن وقوع حوادث شده و در نتیجه از خیلی از خسارتهای جانی و مالی جلوگیری میکند. با نصب این برجها در ورزشگاهها و اماکن ورزشی این امکان فراهم میشود که بتوان تصاویر باکیفیت و با وضوح بهتر ثبت کرد.
قیمت برج نوری از نوع استادیومی
قیمت برج نوری تابع پارامترهای مختلفی ازجمله ارتفاع نصب و اندازه هد میباشد. علاوه بر موارد گفتهشده، عوامل دیگری نیز همچون متحرک یا ثابت بودن برج، پوشش سازه، قطر دهانه بالا و پایین برج، سبد، ضخامت ورق استفاده شده و… در قیمت این برجها تاثیرگذار هستند. چنانچه تمایل به کسب اطلاعات بیشتری درباره قیمت برجهای نوری استادیومی دارید میتوانید از طریق شماره تماسهای موجود با کارشناسان ما در شرکت آژند رهساز ارتباط برقرار نمایید.
صحبت پایانی
برج نوری استادیومی را باید ازجمله محصولاتی دانست که دارای کاربردهای فراوانی میباشد. بر اساس آنچه که در این مطلب ذکر شد، این برجها تنها در استادیومها مورد استفاده قرار نمیگیرند بلکه در جاهای دیگری نیز دارای کاربرد هستند. ما در این مطلب سعی کردیم شما را با این نوع از برجها و انواع آن آشنا سازیم. امیدواریم با مطالعه این مطلب، اطلاعات شما درباره برجهای نوری استادیومی افزایش یافته باشد.
بدون دیدگاه