برج نوری تلسکوپی چیست؟ آیا ویژگیهای برج نوری تلسکوپی را میدانید؟ برج روشنایی تلسکوپی یا همان برج نوری، حالت دایرهای شکل دارد که پروژکتورها در سر یا هد آنها نصب میشوند. از این برجهای نوری برای نورافشانی در مکانهای بزرگ استفاده میشود. همچنین از این وسیله برای روشنایی در شرایط نامساعد آبوهوایی و مکانهایی که ناهموار هستند استفاده میکنند. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد برج نوری تلسکوپی و مشخصات آن بیشتر بدانید.
برج نوری تلسکوپی
برج نوری تلسکوپی یکی از سازههای پرطرفدار است که روشنایی مکانها و محوطههای بزرگ مانند بزرگراهها، پلها، خیابانها، پارکها، فرودگاهها، بنادر، کارخانهها و … را به عهده دارد. این برج در نورپردازی و زیباسازی معابر و فضاهای شهری هم کاربرد دارد و توسط شهرداریها احداث میشوند.
انواع برجهای نوری بر اساس سیستم پخش نور
برجهای نوری براساس پخش نور به دو دسته برج نوری تلسکوپی و استادیومی تقسیم میشوند که هر کدام از این برجها ویژگیهای مخصوصی به خود را دارد.
برج نوری استادیومی
از این دکلها برای روشنایی مکانهای بزرگ و روباز مانند استادیومهای ورزشی استفاده میکنند. در این مکانها باید از دکلهایی که مقاومت و استحکام بالایی دارند استفاده شود که در برجهای استادیومی نور به صورت متمرکز به اطراف میتابد.
برج نوری تلسکوپی
برج نوری تلسکوپی چیست؟ یکی دیگر از انواع دکل نوری است که در قسمت بالایی آن نورافکن قرار گرفته است. این پروژکتورها قابلیت چرخش ۳۶۰ درجهای و به صورت دایرهوار دارند که در دو مدل متحرک و ثابت تولید میشوند.
انواع برج نوری تلسکوپی
برج تلسکوپی به دو صورت سبد ثابت و سبد متحرک قابل اجرا هستند که ارتفاع این برجها روی تعیین هدف تاثیر میگذارد. در برج سبد ثابت محل نصب پروژکتور بالای برج است که به صورت ثابت نصب میشود و امکان جابهجایی آن وجود ندارد.
در این نوع برج، با استفاده از بالابر سرویس یا تعمیر پروژکتورها انجام میشود که سرویسکاران برای تعمیر به بالای برج میروند. در نوع متحرک پروژکتورها به صورت برقی یا دستی در امتداد برج و به صورت عمودی جابهجا میشوند و هنگام سرویس کردن و تعمیر آن امکان انتقال سبد پروژکتور به پایین برج وجود دارد.
در برج متحرک نیاز به انتقال سرویسکاران به ارتفاع بالا نیست و خطری آنها را تهدید نمیکند، این نوع برج هزینه نگهداری کمتری دارد که باعث کاهش هزینها در طولانی مدت میشود.

برج نوری تلسکوپی
ارتفاع برج نوری تلسکوپی
این برجهای پرکاربرد در ارتفاعات مختلف ساخته میشوند که بیشترین ارتفاع آنها بین ۱۲ متر تا ۳۰ متر است. ارتفاع بدنه این برج هم براساس ارتفاع کل برج مشخص میشود.
تعداد پروژکتورهایی که روی سر این برجها قرار میگیرد از ۴ عدد تا ۳۰ عدد متفاوت است. در واقع تعداد این پروژکتورها به فضا و محیطی که قصد روشن کردن آن را دارید بستگی دارد.
ارتفاع این برجها با توجه به تعداد پروژکتورها، نوع پروژکتورها، نوع ورق آهنی که در ساخت برج به کار رفته است، ضخامت برج و ثابت یا متحرک بودن برج بستگی دارد.
اهمیت وجود میله صاعقه در دکلهای نوری تلسکوپی یکی از قسمتهای مهم برجهای نوری، میلههای برقگیر یا همان صاعقه گیرها هستند که اهمیت بسیار زیادی دارند به دلیل اینکه برجهای نوری رسانا هستند و به راحتی صاعقه را دریافت میکنند.
در مناطقی که شرایط آبوهوایی به گونهای است که احتمال صاعقه و رعد و برق در آن مناطق وجود دارد، وجود میله صاعقه اهمیت بسیار زیادی پیدا میکند. به دلیل برخورد صاعقه و احتمال خرابی در این مناطق استفاده از میله برقگیر جهت افزایش امنیت اهمیت دارد. در صورتی که از این میلهها استفاده نشود برخورد صاعقه ممکن است منجر به آتشسوزی و قطع شدن برق منطقه شود.
این میلهها به دلیل سیستمهای حفاظتی که دارند برجها را در برابر جریان الکتریسیته محافظت میکنند و باعث جلوگیری از ضربات و خطرات ناشی از صاعقه میشوند. حتما هنگام نصب این دکلها از میلههای ضد صاعقه استفاده کنید تا در برابر شرایط بد محیطی مقاومت داشته و از برجها محافظت کنند.
انواع برج نوری از لحاظ ساختار
برجهای نوری براساس ساختار به سه نوع سبد ثابت، سبد سیار و سبد متحرک تقسیم میشود.
سبد ثابت
این نوع برج بیشترین کاربرد را در محیطهای بزرگ دارد و هد آن ثابت است و پروژکتور به کار رفته شده در آن بسیار قوی است. برج سبد ثابت دارای دو نوع با نردبان و بدون نردبان است که هر کدام ویژگیهای مخصوص به خود را دارند.
سبد سیار
سبد سیار یکی دیگر از انواع برجهای روشنایی است که در این نوع امکان جابهجایی برج وجود دارد. برج سبد سیار مزیتها و ویژگیهای مختص به خود را دارد و بیشتر برای مکانهایی که نیاز فوری به برق ندارند استفاده میشود.
سبد متحرک
در برج دارای سبد متحرک امکان جابهجایی سبدی که پروژکتور در آن قرار گرفته است وجود دارد و به دو دسته دستی و برقی تقسیم میشوند.
مزایای برج نوری تلسکوپی
برج نوری تلسکوپی دارای مزایای بیشماری است که در ادامه مهمترین آنها را ذکر میکنیم.
- ایجاد حس امنیت و آرامش در محیط هنگام شب و تاریکی
- ماندگاری بالا و طول عمر زیاد این برجها
- دوام و ماندگاری در برابر شرایط جوی متفاوت
- امکان انتشار نور در محیطهای بزرگ بدون آسیب دیدن چشم
- ایجاد روشنایی در مکانهای عبور و مرور
پوشش بدنه برج نوری تلسکوپی
سطح بدنه این برجها دارای پوششی از جنس گالوانیزه است که مانع از زنگزدگی و خوردگی آن میشود. این برجها به دلیل وزن بالایی که دارند با جرثقیل حملونقل میشوند و این جابهجایی ممکن است به رنگ بدنه آن آسیب وارد کند، به همین دلیل از گالوانیزه برای پوششدهی سطح آن استفاده میشود.
کاربردهای برج نوری تلسکوپی
برجهای نوری در بخشهای زیادی استفاده میشوند و کاربردهای بسیاری دارند. یکی از مهمترین کاربردهای این برجها استفاده از آنها در پروژههای ساختوساز است. به دلیل قدرت انتشار نور بالا این محصول میتوان از آن برای روشنایی مکانهای بزرگ استفاده کرد.
ایجاد امنیت و راحتی عبور و مرور در مکانهایی از شهر که رفت و آمد زیاد است. همچنین به دلیل روشنایی زیاد محیط با این وسیله، امکان دزدی و خطرات دیگر به شدت کاهش مییابد. از برجهای نوری تلسکوپی برای روشنایی اتوبانها، فرودگاهها، بیمارستانها، پادگانها و … استفاده میشود و در این مکانها بسیار پرکاربرد است.
نتیجه گیری
برای اینکه بدانید برج نوری تلسکوپی چیست بیان کردیم که یکی از انواع برجهای نوری است که مزایا و کاربردهای بسیار زیادی دارد. این برجها برای ایجاد روشنایی در مکانهای بزرگ و وسیع و ایجاد امنیت و آسایش در معابر عمومی به کار میروند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با شمارههای موجود در سایت آژند رهساز تماس بگیرید.
بدون دیدگاه