راهنمای خرید برج نوری

راهنمای خرید برج نوری


برج نوری چیست؟ راهنمای خرید برج نوری و آشنایی با آن در این مقاله به شما ارائه می شود.

برج‌های نوری یا روشنایی نوعی سازه مرتفع فلزی بوده که مجهز به قدرتمند‌ترین پروژکتورها هستند. این سازه‌ها در ارتفاع‌های ۶ الی ۹ متری، ۱۲ متری و همچنین ۷۰ متری طراحی و ساخته می‌شوند. گفتنی است که هدف از تولید آن‌ها، تأمین روشنایی محوطه‌ها و فضاهای وسیع، از ارتفاع بالا می‌باشد.

در ادامه این مطلب سعی داریم شما عزیزان را با تعریف دقیق برج نوری، قطعات تشکیل‌دهنده و همچنین انواع آن آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

برج نوری و کاربردهای آن

همان‌طور که در قسمت بالا هم گفتیم، برج نوری نوعی دکل روشنایی مرتفع است که برای روشنایی فضاهای بزرگ نظیر پارک‌ها، خیابان‌ها، میادین، پل‌ها، استادیوم‌ها، فرودگاه‌ها، بیمارستان‌ها و همچنین کارخانه‌ها استفاده می‌شود.

توجه داشته باشید که این سازه‌هاعلاوه بر تأمین روشنایی مناسب، امنیت محیط مد‌نظر را نیز در شب‌ها فراهم می‌کنند. نا‌گفته نماند که این برج بلند قامت فلزی را با عنوان غول صنعت نور‌پردازی صنعتی هم می‌شناسند. اهمیت این سازه به حدی است که بسیاری از شهر‌داری‌های بزرگ جهان در راستای زیبا‌سازی شهرشان، اقدام به خرید انواع مختلف آن می‌کنند.

انواع برج‌ روشنایی

توجه داشته باشید که نیاز کاربران مشخص‌کننده انتخاب نوع برج نوری است. مثلا تایم کاری پروژه بر اساس دائم یا موقت بودن آن، تعیین‌کننده محصول مد‌نظر است.

به طور کلی می‌توان گفت که برج‌های نوری به ۳ دسته اصلی تقسیم می‌شوند. همچنین اینکه هر کدام از این دسته‌ها خود اجزای فرعی مخصوص به خود را دارند:

  1. برج‌های نوری ثابت (در دو دسته بدون نردبان و با نردبان)
  2. برج‌های نوری متحرک (در دو دسته دستی با وینچ و هندل و موتور برقی‌های گیربکسی)
  3. برج‌های نوری سیار با قابلیت جابجایی و نصب در مناطق مختلف

قطعات تشکیل‌دهنده برج‌های نوری

لازم است بدانید که مهم‌ترین قطعات تشکیل‌دهنده برج‌های روشنایی که در قسمت بالایی آن‌ها قرار دارد، سبد یا هد است. دقت فرمایید که پروژکتورهای لد بر روی این قسمت نصب می‌شوند. در پایین برج نوری بخش مکانیکی یا الکترونیکی قرار گرفته که سبب به حرکت درآمدن هدهای برج به صورت عمودی (به بالا و پایین) می‌شود.

از دیگر قطعات مهم این سازه‌ می‌توانیم به تنه‌های چند وجهی به نام دکل، میله برق‌گیر، صفحه بیس پلیت، کلاهک باران‌گیر، کابل فولادی، سیم‌ بکسل، تابلو برق، بالا‌بر دستی همراه با وینچ و هندل، بولت، مهره و چراغ آلارم اشاره کنیم.

برج نوری

نقشه برج‌های نوری

حال ممکن است از خود بپرسید که نقشه برج نوری چیست و چه آیتم‌هایی دارد؟

در پاسخ به این سؤال باید گفت که معمولا اولین مرحله قبل از تولید سازه، طراحی نقشه است. این مرحله شامل مواردی همچون اندازه‌های ریز و دقیق قطعات، تعداد آن‌ها و همچنین انواع مختلف امکانات است. دقت فرمایید که در بیشتر اوقات، نقشه از طرف کار‌فرما برای پیمانکار و تولید‌کننده فرستاده می‌شود.

گفتنی است که نقشه‌های ارسال شده در برخی موارد دارای یک سری نقص‌های فنی است. معمولا یکی از مواردی که سبب تحمیل هزینه‌هایی بیهوده به کار‌فرما می‌شود، همین طراحی غیر اصولی نقشه است.

قطعا با همین توضیح مختصر متوجه شده‌اید که دانش فنی یک شرکت متخصص چقدر می‌تواند برای شما مفید واقع شود.

نصب برج‌های نوری

در رابطه با نحوه نصب برج‌های نوری باید گفت که بررسی دقیق آن‌ها پیش از نصبشان الزامی است. از دیگر موارد مؤثر در نصب این نوع سازه‌ها شامل ساختار زمین، سرعت باد، جنس خاک محل نصب، وزن برج، ارتفاع برج و استحکام دکل در برابر وقایع طبیعی همچون طوفان و زلزله هستند.

گفتنی است که رعایت استانداردهای بین‌المللی و محاسبه دقیق فونداسیون و همچنین چگونگی اجرای آن از دیگر موارد مؤثر در این زمینه‌ هستند.

دقت کنید که قطعات تنه برج نوری باید به صورت هم‌پوشانی بر روی هم مونتاژ شوند. هم‌پوشانی تنه‌ها بر روی یکدیگر سبب افزایش استحکام قطعات و در نهایت استقامت کلی سازه می‌شود. همچنین اینکه ضخامت ورق‌ها در قسمت‌های پایینی برج از قطر بیشتری برخوردار است و هر چه به سمت بالا برویم، از قطر آن کاسته خواهد شد.

عوامل تأثیر‌گذار بر قیمت برج روشنایی

دقت داشته باشید که تمامی شرکت‌های تولید‌کننده برج نوری، استانداردهای خاصی برای سازه‌های خود دارند و قیمت‌های نهایی محصولاتشان را به صورت کلی اعلام می‌کنند. گفتنی است که جهت استعلام حرفه‌ای قیمت برج‌های نوری، حتما باید نقشه دقیق سازه مد‌نظر را در اختیار داشته باشید. گفتنی است که اکثر عوامل تأثیر‌گذار بر روی قیمت‌ آن‌ها، حول محور نقشه برج و همچنین مشخصات فنی‌شان تعیین می‌گردد.

اگر شما نیز قصد خرید این نوع دکل‌های روشنایی را دارید، بهتر است جهت کاهش قیمت تمام شده‌شان، با کارشناسان فنی و با‌تجربه در این زمینه جهت بررسی مشاوره بگیرید. این امر سبب می‌شود که از پرداخت هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید و محصولی کاملا مطابق با نیاز، پتانسیل‌ و همچنین زیرساخت‌های محل نصبتان را خریداری کنید. در ادامه شما عزیزان را با عوامل کلی تأثیر‌گذار در قیمت نهایی برج‌های روشنایی آشنا می‌کنیم:

  • میزان ارتفاع برج روشنایی و نوع فونداسیون آن (اندازه دهانه پایینی به بالایی)
  • نوع و کیفیت پوشش گالوانیزه برج با توجه به شرایط آب‌وهوایی محل نصب آن
  • میزان ضخامت و کیفیت ورق، قطر سیم بکسل‌ها و همچنین تعداد و ابعاد قطعه‌های مختلف نظیر لچکی
  • تعداد، نوع و کیفیت پروژکتورها و میزان پرتاب نور آن‌ها
  • انتخاب ابعاد سبد برج، نوع ثابت و یا متحرک بودن آن، مجهز بودن به هندل، وینچ دستی و یا نوع پیشرفته‌تر با موتورهای الکترونیکی

جمع‌بندی

در مقاله بالا اشاره کردیم که برج نوری همچون تاجی بر سر صنعت نور‌پردازی صنعتی و زیبا‌سازی شهری است. همچنین اینکه باید بدانید که نور‌پردازی یکی از مهم‌ترین اجزای زیبا‌سازی شهری است. دقت کنید که این سازه‌ها علاوه بر تأمین روشنایی در جهت رفاه زندگی شهروندان، امنیت آن‌ها را نیز در شب فراهم می‌کند.

این برج‌ها در روشنایی مکان‌هایی وسیع نظیر جاده‌ها، فرودگاه‌ها، اتوبان‌ها، پارکینگ‌ها، پالایشگاه‌ها، کارگاه‌ها، کارخانجات، فضای باز بیمارستان‌ها، میادین‌ شهری، استادیوم‌ها، پروژه‌های سینمایی، معادن و … کاربرد ویژه‌ای دارند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه کافی است به وب‌سایت رسمی مجموعه به آدرس https://azhandrahsaz.ir مراجعه کنید. از همراهی شما عزیزان سپا‌سگزاریم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 9 =