نرم افزار تهیه نقشه برج نوری

نرم افزار تهیه نقشه برج نوری


نقشه برج نوری یکی از ملزومات و مراحل مقدماتی ساخت دکل‌‌های نوری است که برای طراحی این نقشه‌ها نیازمند به نرم افزارهای خاصی هستیم که در آن تمام جزئیات مربوط به این سازه‌ها مشخص شده باشد. در این مقاله از آژند رهساز سعی نموده‌ایم به معرفی نرم افزار برای تهیه نقشه برج نوری و مراحل مختلف ساخت این سازه بپردازیم.

نقشه برج نوری چیست؟

در ابتدا قبل از پرداختن به تعریف نقشه برج نوری لازم است توضیحاتی در مورد برج نوری را ارائه دهیم. به سازه بلند فلزی که به هدف روشن نمودن یک محوطه بزرگ از آن استفاده می‌شود برج نوری می‌گویند. این سازه سهم بسیار زیادی در روشنایی معابر، زیبایی بصری و ایجاد امنیت معابر شهر در زمان تاریکی معابر در شب دارد.

برای اینکه برج نوری ساخته شود در اولین قدم لازم و ضروری است نقشه آن طراحی گردد که در آن به طور دقیق و جزء به جزء انواع امکانات، تعداد قطعات و اندازه آن‌ها مشخص شده باشد. نقشه برج نوری برای استفاده پیمانکار و تولید کننده از سمت کارفرما ارسال می‌گردد. باید در زمان طراحی نقشه دقت بسیار زیادی به خرج داد زیرا در برخی موارد نقشه‌های ارائه شده دارای نقص‌های بسیار زیادی هستند و همین امر موجب می‌شود کارفرما هزینه‌‌های بیهوده بسیاری را متحمل شود.

 به همین جهت طراحی نقشه در ساخت برج نوری نقش تعیین‌کننده و کلیدی دارد، از این رو انتخاب بهترین نرم افزار برای تهیه نقشه برج نوری بسیار حائز اهمیت است.

چگونگی و مراحل ساخت برج نوری با بهرهگیری از نقشه

باید گفت برای ساخت برج نوری نیاز است که حتما از یک نقشه طراحی شده استفاده نمود. ساخت این برج طی چهار مرحله صورت می‌گیرد که این مراحل شامل موارد زیر هستند:

  • اولین و مهمترین مرحله طراحی یک نقشه کلی از این سازه بلند نوری است که از چندین نرم افزار برای تهیه نقشه برج نوری نظیر اتوکد و … می‌توان استفاده کرد.
  • ساخت فونداسیون برج نوری
  • ساخت بدنه برج و نصب آن
  • مرحله نهایی نصب پروژکتورها و تابلوهای برق بر روی برج
تهیه نقشه برج نوری

تهیه نقشه برج نوری

همانگونه که عنوان شد اولین مرحله ساخت برج نوری طراحی نقشه کلی آن است، سپس باید به ساخت فونداسیون و پایه آن پرداخت. پایه‌های برج را با استفاده از میلگردهای فولادی می‌سازند و بعد آن را قالب‌بندی می‌کنند. در انتها با بتن‌های مخصوصی که از لحاظ استحکام در حد بالایی هستند اقدام به پر کردن این پایه‌ها خواهند کرد. استقرار بدنه مرحله‌ بعدی پس از ساخت فونداسیون است، بدنه برج نوری از ورق‌های فولاد که ضخامت آن‌ها بین ۳ تا ۱۰ میلیمتر بوده تولید شده که ضخامت آن بسته به نوع برج و ارتفاع آن و همچنین شرایط آب و هوایی و محیطی متغیر است.

 در انتها با استفاده از گالوانیزه گرم بدنه برج را می‌پوشانند، علت این امر افزایش مقاومت برج است. از این پارامتر در مناطق شرجی و گرم بیشتر استفاده می‌شود. آخرین مرحله ساخت برج نوری نصب پروژکتورها، لامپ و تابلوهای برق بر روی بدنه برج بوده، تعداد لامپ‌ها با توجه به محیط استقرار، نوع برج و کارایی آن متفاوت است.

اهمیت نقشه برج نوری

باید گفت که یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر روی قیمت ساخت برج‌های نوری طراحی آن‌ها است. در زمان طراحی کوچک‌ترین تغییراتی در مشخصات فنی برج نوری در قیمت آن تفاوت‌های بسیار زیادی را ایجاد می‌کند که همین امر نشان‌دهنده اهمیت و لزوم نقشه‌های برج نوری است. طراحی نقشه به گونه‌ای بوده که شما در یک ارتفاع مشخص می‌توانید برجی با قیمت پایین‌تر تولید نمایید و تنها با تغییر دادن یکی از مولفه‌ها قیمت آن را به راحتی افزایش دهید.

معرفی نرم افزار برای تهیه نقشه برج نوری

یکی از مهم‌ترین مراحل طراحی انتخاب مناسب‌ترین نرم افزار برای تهیه نقشه برج نوری است. طراحان و مهندسان فعال در این زمینه با کمک‌گیری از چندین نرم افزار اقدام به طراحی نقشه برج نوری می‌نمایند که در این قسمت به معرفی دو نرم افزار پرکاربرد در این زمینه می‌پردازیم:

اوتوکد AutoCad

یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای طراحی اوتوکد است. این نرم افزار دارای ابزارهای نقشه‌کشی بسیار گسترده‌ای به صورت آیکون و همچنین محیط برنامه نویسی پیشرفته‌ای بوده و استفاده بسیار آسانی نیز دارد. اتوکد قابلیت ۳۶۰ درجه‌ای نقشه و امکان طراحی‌های دو بعدی و سه بعدی را دارا است.

نرم افزار Catia

از این نرم افزار می‌توان به عنوان غول طراحی صنعتی یاد کرد. کتیا دارای محیط بسیار پیشرفته‌ای است که همین امر موجب شده که خروجی بسیار با کیفیتی در کوتاه‌ترین زمان داشته باشد.

نقشه‌های برج نوری شامل چه مواردی هستند؟

برای اینکه بتوان مساحت‌های بسیار وسیعی را روشن نمود نیاز به سازه‌هایی بوده که بتوان از طریق آن‌ها نور را در سطح بسیار بزرگی منتشر کرد. به همین جهت از برج نوری با پروژکتورهای بسیار قوی در محیط‌هایی نظیر میدان‌های شهر، بوستان‌ها، پل‌ها، بزرگراه‌ها، فضاهای سبز، کارخانه‌ها، محوطه بیمارستان‌ها و … استفاده می‌شود. ارتفاع و نوع برج نوری بسته به نوع انتخاب کارفرما و محیط نصب متفاوت بوده و به همین علت برج‌های نوری در ارتفاع‌های مختلفی تولید می‌گردند. همانگونه که گفته شد ساخت برج نوری نیازمند طی مراحل مختلفی است که اولین مرحله آن طراحی نقشه برج می‌باشد.

نقشه برج نوری

نقشه برج نوری

 نقشه‌های مربوط به این سازه‌ها موارد متعددی را شامل می‌شوند که این موارد عبارتند از:

  • تعداد قطعات مختلف تشنسب‌دهنده برج
  • ضخامت ورقه‌های به کارگرفته شده در ساخت هر کدام از قطعاد
  • مقدار اندازه دهانه پایین سازه نسبت به بالای آن
  • اندازه بیس پلیت
  • تعداد وجوه
  • اندازه سوراخ‌های بولت و تعداد بولت‌ها
  • اندازه دریچه برج و ارتفاع آن از زمین
  • تعیین نوع برج از نظر برقی و یا دستی بودن
  • ابعاد هد
  • قطر و یا اندازه سیم بکسل
  • ابعاد و تعداد لچکی‌ها

خلاصه

نقشه برج نوری یکی از ملزومات اساسی در ساخت دکل‌ها و برج‌های نوری هستند که برای طراحی آن‌ها نیازمند به نرم افزارهای خاصی هستیم که در این مقاله از سایت آژند رهساز به معرفی چند نمونه از آن‌ها پرداختیم. اگر به دنبال اطلاعاتی در زمینه‌های مختلفی نظیر دکل دوربین، قیمت پروژکتور صبا ترانس و … هستید، می‌توانید با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 19 =