برج نور، برج روشنایی و یا دکل نوری یکی از سازههای مرتفع فلزی و مجهز به پروژکتورهای بسیار قدرتمند است. این سازهها در ارتفاعهای گوناگون 6 متر، 9 متر، 12 متر و … تا حدودا 70 متر طراحی و ساخته میشوند. گفتنی است که اصلیترین هدف تولید این برجها، تامین روشنایی برخی فضاها و محوطههای وسیع در ارتفاعات بالا میباشد. در ادامه این مقاله از آژند رهساز سعی داریم شما عزیزان را با این نوع سازهها و کاربردهایی که دارند بیشتر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
برج روشنایی چیست و چه کاربردی دارد؟
برج روشنایی نوعی دکل مرتفع جهت تامین روشنایی محوطههای بزرگ همچون پارک، خیابان، میدان، تفرجگاه، پل، فرودگاه، استادیوم ورزشی، محوطه بیمارستان و کارخانه است. این سازهها میتوانند علاوه بر تامین روشنایی، امنیت محیط مدنظر را نیز در شب فراهم کنند. این سازه بلند قامت فلزی را با اسامی مختلفی همچون برج نور، دکل روشنایی و یا غول صنعت نورپردازی صنعتی میشناسند. دقت فرمایید که تمامی این اسامی به یک محصول اشاره داشته و در عمل هیچگونه تفاوتی با یکدیگر ندارند.
لازم است بدانید که بسیاری از شهرداریهای بزرگ در سرتاسر دنیا جهت زیباسازی شهر خود، اقدام به خرید انواع گوناگونی از تجهیزات نوری میکنند، به گونهای که این تجهیزات را در اولویتهای بالاتری از المانهای شهری و زیباسازی مدنظرشان قرار میدهند. به عنوان مثال میتوان به شهرداری میلان اشاره کرد که در سال 2003 با صرف مبلغی در حدود 90 هزار یورو جهت آمادهسازی شهر برای استقبال از توریستهای کریسمسی خود، به تامین تجهیزات نوری مختلف همچون برج نوری، دکل روشنایی، دکل دوربین و … پرداخت.
انواع برجهای روشنایی
بهطور کلی میتوان برجهای روشنایی را بر اساس ساختاری که دارند به 3 دسته زیر تقسیمبندی کرد:
- سبد ثابت (هد ثابت) که در 2 نمونه با نردبان و بدون نردبان طراحی میشوند: این مدل برج قابلیت جابجایی به مناطق مختلف را نداشته و معمولا در ارتفاع پایینتری ساخته میشود.
- سبد متحرک (هد متحرک) که در 2 نمونه دستی (با هندل و وینچ) و برقی (با موتور گیربکسی) طراحی میشوند: این مدل سازه از طراحی مدرنتری برخوردار بوده و قابلیت جابجایی در محور عمودی (بالا و پایین) را دارد.
- سبد سیار که قابلیت جابجایی به مناطق مختلف را دارد: این مدل از برج روشنایی دارای ژنراتور قابل حمل جهت تولید برق بوده و حداکثر ارتفاع آن تا 9 متر است.
البته باید بدانید که برجهای نوری با توجه به سیستم پخش نوری که دارند نیز به دو دسته زیر تقسیم میشوند:
- برجهای تلسکوپی: دقت فرمایید که هد و سبد این نوع برج در محل نصب پروژکتور قرار گرفته و به شکل دایره است. همچنین اینکه در دو نوع ثابت و متحرک به بازار عرضه میشوند.
- برجهای استادیومی: این سازهها نیز معمولا در استادیومهای ورزشی به کار میروند و بسیار قدرتمند هستند.
عوامل مهم در طراحی انواع برجهای روشنایی
در ادامه این مقاله باید گفت که معمولاً دکلهای برج روشنایی طراحیهای متفاوتی دارند. البته منظور از این جمله ارائه یک شکل و طرح جدید از این سازهها به بازار نیست، بلکه منظور از آن، چگونگی تشخیص دقیق پارامترهایی پیش از نصب و اجرای این نوع دکل از برج نوری است. حال میخواهیم شما عزیزان را با برخی از این پارامترها آشنا کنیم:
- ارتفاع برج
- میزان ضخامت دکل
- تعداد و نوع قطعات تشکیلدهنده برج
- نوع گیربکس و الکتروموتور به کار رفته در آن
- نوع هد به کار رفته در برج از نظر شکل و اندازه
- تعیین تعداد لامپ، پروژکتور و …
- چگونگی نصب سبد و ضد سقوط بودن آن
توجه داشته باید که قبل از نصب برج نیز باید عوامل متعددی را در نظر داشت. مثلا:
- جنس خاک و نوع ساختار زمین
- میزان سرعت باد و نیروی وزش آن در منطقه
- میزان وزن متحمل برای زمین
- زلزلهخیز بودن منطقه
- سایر عوامل طبیعی
مزایای استفاده از برج روشنایی
در ادامه این مبحث سعی داریم برخی از مزایای استفاده از برج روشنایی را برای شما عزیزان یادآوری کنیم:
- تامین روشنایی بسیار گسترده
- کاهش مصرف برق در نتیجه استفاده از چراغهای کممصرف
- عدم آسیب نور تولیدی به سلامتی انسان و محیط زیست
- مقاومت بالای برج در برابر عوامل مختلف نظیر باد و باران
- تأمین امنیت محیطهای بزرگ بخصوص در شب
عوامل تاثیرگذار بر قیمت برجهای نوری
معمولا بیشتر شرکتهای تولیدی، یک سری استانداردهای کلی در ساخت خود داشته و قیمت نهایی را به صورت کلی اعلام میکنند. اما باید بدانید که جهت استعلام قیمت برج روشنایی به صورت حرفهای، حتما باید نقشه دقیق سازه مدنظر در اختیارتان باشد.
دقت فرمایید که عوامل متعددی بر روی قیمت برج نوری تاثیرگذار است. از جمله این عوامل شامل:
- ارتفاع برج
- نوع فونداسیون به کار رفته در سازه
- کیفیت و نوع پوشش گالوانیزه به کار رفته در آن با توجه به شرایط آب و هوایی در محل نصب
- ضخامت و کیفیت ورق، سیم بکسل و دیگر قطعهها
- تعداد، نوع و کیفیت پروژکتورها و میزان پرتاب نور در آنها
- ابعاد سبد برج، ثابت و یا متحرک بودن آن و …
شما باید جهت کاهش قیمت نهایی تمامی دکلهای روشنایی همچون قیمت پروژکتور صبا ترانس از برخی کارشناسان فنی و باتجربه جهت بررسی دقیق سازه کمک بگیرید. این امر سبب جلوگیری از هزینههای اضافی شده و در نهایت محصولی متناسب با نیاز واقعی، پتانسیل و زیرساخت محل نصب شما، در اختیارتان قرار میدهد.
جمعبندی
اگر بگوییم برج روشنایی نوعی تاج نور بر سر صنعت نورپردازی صنعتی و زیباسازی شهری است، بیراه نگفتهایم. چراکه نورپردازی علاوه بر تامین روشنایی نسبت به حفظ رفاه و راحتی زندگی شهروندی، امنیت شهروندان را در شب نیز فراهم کرده و به عنوان یکی از مهمترین المانهای زیباسازی به شمار میرود. این سازه با کاربردهای ویژهای که در جادهها، اتوبانها، پارکینگها، فرودگاهها، پالایشگاهها، کارخانجات، ورزشگاهها، میادین شهری و فضاهای باز بیمارستانی دارد، سبب راحتی و لذتبخش شدن بیشتر زندگی میگردد.
شما عزیزان میتوانید جهت دریافت مشاورههای فنی و تخصصی در خصوص استعلام از قیمت پروژکتور صبا ترانس و همچنین سفارش و خرید تجهیزات روشنایی نظیر برجهای نوری و دکل دوربین با کارشناسان فنی و فروش ما در مجموعه آژند رهساز تماس حاصل فرمایید.
بدون دیدگاه