همان طور که خودتان هم در جریانید، یکی دیگر از انواع برج‌های نوری، برج متحرک است. همان طور که از اسمش پیداست، از مهم ترین ویژگی‌های این‌ نوع برج، متحرک بودن سبد پروژکتور آن است. این نوع برج نوری خود به دو دسته برج دستی و برقی تقسیم‌بندی می‌شود.

لازم به ذکر است که تمامی أنواع برج‌های نوری متحرک در ارتفاعات مختلف (معمولا ۱۵ متر به بالا) از بخار سدیم در پروژکتورشان استفاده می‌کنند.

برج نوری متحرک

برج نوری متحرک

أنواع برج‌های نوری متحرک

همان طور که در بالا هم اشاره کردیم، تمامی برج‌های متحرک در دو دسته برج دستی و برقی قرار گرفته‌اند:

۱.برج‌های متحرک دستی: این نوع برج‌ها در ارتفاعات پایین سازه‌های مختلف از گیر‌بکس‌های دستی استفاده می‌کنند و معمولا در مواقعی هد مد‌نظر خیلی بالا و پایین نمی‌شود، قابل استفاده است.

روش کار این نوع برج به این صورت است که با چرخاندن نوعی هندل ،هد را به طرف بالا و پایین می‌برد. البته در این روش با توجه به اینکه الکتروموتور حذف شده، بدیهی است که قیمت آن بسیار کاهش یافته باشد؛ ولی در کل استفاده از این نوع برج در ارتفاعات بالای 9 متر اصلا پذیرفته نیست.

۲.برج‌های متحرک برقی: این نوع برج‌ها نیز از گیر‌بکس‌های برقي استفاده می‌کنند و کاملا مجهز به الکتروموتور هستند. در واقع نیروی چرخشی لازم در آن‌ها توسط الکتروموتور تامین می‌شود و معمولا در ارتفاعات بسیار بالاتر از آن استفاده می‌کنند.

نحوه نصب برج‌های نوری متحرک

گفتنی است که نحوه نصب برج‌ نوری متحرک به صورت همپوشان یا اورلپ است؛ به گونه‌ای که برج‌ها در قطعات 6 متری تولید می‌شوند و در محل نصب ، توسط نیروی فشاری وارده، به داخل یکدیگر اورلپ می‌گردند. دقت کنید که ضخامت ورق‌های سازه برج‌های نوری متحرک از قطعات پایین به بالادر حال کاهش هستند؛ یعنی اینکه در قطعات پایین ضخیم‌تر و در قطعات بالا نازک‌تر خواهند بود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اجرای پروژه‌های مختلف نورپردازی ساختمان‌ها و همچنین خرید تجهیزات مربوط به برج‌های نوری، دکل‌ دوربین و یا استعلام  قیمت پروژکتور‌ها کافی است با کارشناسان مجرب مجموعه آژند رهساز تماس حاصل فرمایید.